Отборът на ЦСКА посреща Септември София в мач от 11 кръг на efbet Лига. Мачът е от 17:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Двубоя можете да гледате по DIEMA SPORT и PLAY DIEMA XTRA, както и да проследите в развитие с богато видео съдържание в Gong.bg.

„Червените“ набраха скорост в последните срещи, като за тима трите точки са задължителни за затвърждаване на формата точно в този етап от сезона.

От групата на Александър Томаш със сигурност ще липсва Улаус Скаршем, който има лек здравословен проблем. Очаква се Браян Кордоба да се завърне в състава.

За първи път ЦСКА ще изиграе домакински двубой в София пред своята публика от началото на кампанията. Мачът е последният, в който Сектор Г ще остане затворен заради наказанието, наложено в края на миналия сезон.

„Радостно е, че ще домакинстваме в София. Надявам се повече наши привърженици да дойдат. Чисто психологически - колкото повече публика има, толкова по-добре за нашите футболисти. Наблюдавали сме противника - имат силни и слаби страни.  Септември е отбор, който не трябва да бъде подценяван. В състава му има момчета, които искат да се доказват. Ако си мислим, че сме голяма работа, ще имаме проблем“, заяви Александър Томаш в навечерието на двубоя.

В три поредни срещи ЦСКА няма допуснат гол, но в същото време Септември ще се изправи срещу „червените“, след като в три поредни двубоя не допусна поражение.

Николай Митов има две победи като треньор на Левски над ЦСКА. И двете бяха постигнати с 2:1 – през 2013 и 2017 година.

Септември обаче се изправя и срещу историята, тъй като няма дори точка в мачовете срещу ЦСКА.

„Червените“ заемат 12-о място с 10 точки, докато Септември е на предпоследната позиция със 7.

подкрепя българския спорт