ЦСКА гостува на Локомотив Пловдив в изключително важен за „червените” мач, който в крайна сметка може да осмисли сезона на тима, класирайки го за Лига Европа. Това става все по-възможно след вчерашната загуба на Левски от Лудогорец. Освен това момчетата на Стамен Белчев ще искат да си го върнат на "смърфовете" за загубения финал за Купата на България от преди 8 дни, когато пловдивчани си гарантираха квота за втория по сила европейски клубен турнир. Поради тази причина, мнозина смятат, че пловдивчани са свалили значително гарда, а загубата от Берое в 29-ия кръг у дома, накланя допълнително везните в полза на тази теза.

Най-неприятната новина е, че сблъсъкът ще се проведе без публика, след решение на Областния кризисен щаб заради четирите положителни проби на привърженици, които станаха ясни след празненствата пред Общината по повод триумфа за Купата. Освен това най-новите PCR тестове са показали поне половин дузина положителни тестове за COVID-19 при домакините, включително на капитана Димитър Илиев.

Мачът от 30-ия кръг между Локомотив Пловдив и ЦСКА е днес от 20:30 часа и ще може да го наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък по традиция ще проследим срещата минута по минута.

Както вече стана дума, Локомотив Пловдив претърпя поражение от Берое с 0:2 на „Лаута”, а в същото време ЦСКА направи поредния си хикс у дома срещу Лудогорец. Този път равенството бе голово – 1:1, а „червените” показаха малко по-различно лице след треньорската рокада и идването на Стамен Белчев.

Наказан за Локомотив Пловдив в този мач е Бирсент Карагарен, който получи картон във финала а Купата и трябва да пропусне срещата, която е втора от двата мача наказание. Добрата новина за наставника Бруно Акрапович обаче е завръщането на Мартин Луков под рамката на вратата, след като стражът вече изтърпя свое наказание.

В същото време старши треньорът на „смърфовете” призна за огромен интерес за звездите на тима след фурора за Купата, която пловдивчани спечелиха за втора поредна година. Добрите новини за Локомотив са, че Община Пловдив внесе идейната концепция за реконструкцията на клубния стадион в парк „Лаута”.

В лагера на ЦСКА има известна доза оптимизъм след ремито с Лудогорец и играта, която „червените” показаха в срещата на „Армията”. Стамен Белчев обаче няма да може да разчита на наказаните Греъм Кери и Рубен Пинто, но в същото време в редиците се завръщат Кристиан Малинов и Валентин Антов. Под въпрос за ключовата срещата остава и Стефано Белтраме, който пропусна дербито с разградчани.

Очаква се Белчев отново да заложи на двама нападатели в предни позиции. „Червените” имат само една победа в последните си седем мача във всички турнири.