Макар че Брадли Мазику отказва да преподпише своя договор с ЦСКА, той със сигурност ще играе през пролетта с червения екип. По принцип честа практика в родните отбори е, когато даден играч не иска да парафира нов контракт, или да бъде продаден за символична сума, или да бъде "замразен" до изтичането на договора му. Стойчо Младенов обаче иска да разчита на един от най-добрите си и постоянни играчи до лятото. Причината е ясна – битката за титлата с Лудогорец ще е жестока и не изглежда логично ЦСКА да се лишава от един от своите козове, пише "Мач Телеграф".

 

В случаите, в които Мазику не игра през есента, той беше сменен от Карол Метс срещу Локо Пд (1:3) и от Тибо Вион срещу (Лудогорец 1:0). Ясно е, че „червените" търсят ляв бек и такъв ще бъде привлечен през този зимен трансферен прозорец. Но дори и такъв да дойде, Мазику няма да бъде ваден от състава.

Националът на Конго бе привлечен при „червените“ през 2019 г. като свободен агент. Преди това той бе играл за Лориан, Дюнкерк и Шоле. Първоначално много от феновете на ЦСКА приеха скептично този трансфер, защото той дойде от долните нива на френския футбол. Но с течение на времето Мазику показа, че е много класен футболист. Почти сигурно африканецът ще продължи кариерата си в Лига 1 на Франция от лятото.