Томислав Стипич е новият треньор на ЦСКА. Хърватинът с германски паспорт подписа договор с клуба за 1+1 години.
 
44-годишният специалист пристига у нас с трима помощници. Дясна ръка ще му е латвиецът Сергей Козанс, който е бил с него в предишните му отбори Ауда и Рига. Треньор на вратарите е Горан Брашнич, бивш национал на Босна и Херцеговина, а впоследствие и наставник в представителния тим на родината си. Присъединява се към щаба на Стипич в Ауда, следва го в Рига. Кондиционен треньор ще бъде Миленко Кумич с повече от 9 години опит с сферата, специализирал във футбола и разработил множество програми за реализиране на пълния потенциал на футболистите и достигане на пика в точния момент. 
 
Стипич ще бъде представен официално пред „червената“ общност на 10 юни по време на вече насрочената пресконференция.
 
 

За последно наставникът води латвийския Рига, с който спечели купата на страната през 2023 г. и остана на точка от шампионската титла. Сред успехите му се отличава и спечелената с Ауда купа, която е първи трофей в историята на клуба. Водил е още хърватския Славен Белупо (2019-2021), както и за кратко Щутгартер Кикерс и Ерцебигре Ауе.

Ето какво написаха още в официалния сайт на ЦСКА:

„Вашите мечти са вече мои мечти,“ каза Стипич на чист български по-малко от 24 часа след пристигането си в България.  

Специалистът се впуска в работата си с ентусиазъм, отговорност и страст – не само към футбола, но и към задължаващите четири букви. 

„Вярвам, че отново можем да бъдем най-добрите,“ добави Стипич и припомни за славната история на ЦСКА.