Лидерът в efbet Лига – ЦСКА, вече се готви усилено за летните си трансфери. На стадион „Българска армия“ следят доста футболисти, като дори са влезли в предварителни разговори с някои от тях.

През зимата „червените“ се подсилиха единствено с Тобиас Хайнц, а старши треньорът - Саша Илич, обяви на няколко пъти, че не иска играчи за бройка, а да бъдат привлечени такива, които могат да направят разликата в битката за титлата с Лудогорец. Именно такъв се смята, че е норвежецът, който донесе победата в гостуването на ЦСКА 1948, когато влезе като резерва и отбеляза така важното попадение за крайния успех с 1:0.

startphoto.bg
96 снимки

Столичани имат амбицията да привлекат поне трима нови футболисти от класата на Хайнц през лятото, които да повишат сериозно качеството на състава, а също така с тях да се атакува участие в групите на някой от евротурнирите.

От ЦСКА ще се опитат да се подсилят във всички линии, но се очаква входящите трансфери да не бъдат повече от четири или пет. Смята се, че „червените“ търсят нови играчи за центъра на отбраната, халфовата линия, по фланговете, а също така и за върха на атаката.

LAP.bg
88 снимки

От „Армията“ са набелязали и няколко крайни защитници. Преди време се писа, че ЦСКА е водил преговори с 29-годишния Матей Ханушек, който е собственост на Спарта Прага, а в момента играе под наем в елитния турски Анкарагюджю. Халфбекът на Ботев Пловдив – Па Конате, също е свързван с „червените“.