ЦСКА ще предложи нов договор на халфа си Рубен Пинто. Сегашният контракт на португалеца изтича в края на юни 2020 година и от Нова година той може да преговаря с всеки клуб, където да премине като свободен агент. На “Армията” обаче са взели решение да се обвържат с Пинто за поне още две години, а не да го оставят да си тръгне без пари.

Новият договор не означава, че Пинто ще остане в ЦСКА общо 6 години, тъй като той вече играе 4-ия си сезон за “червените”. Халфът ще може да бъде продаден на друг клуб, като пазарната му цена в момента върви около 2 млн. евро, но “армейците” биха се разделили с него и срещу по-малка сума, пише „Меридиан мач”.

Рубен Пинто бе изпаднал в немилост при Люпко Петрович и не попадаше дори в групата за мачовете, но бе реабилитиран при Милош Крушчич. Дали заради контузията на Жанио Бикел, или заради добрите си игри, португалецът е сред най-силно представящите се футболисти на ЦСКА в последните мачове и сред тези, които навъртяха най-голям километраж на терена.

Пинто е много близо и до подобряване на рекорда на Маркиньос, който е чужденецът с най-много мачове с червената фланелка. Бразилецът с български паспорт има 115 мача за ЦСКА, а Рубен Пинто има до момента 94, но може да подобри това постижение до края на този сезон.