ЦСКА победи Черно море с 2:0 в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. Головете за успеха на "червените" реализираха Кристиян Малинов в 88-ата минута и Соу в добавеното време на срещата.

След този успех ЦСКА заема 4-ото място в таблицата за класиране с актив от 28 точки, а Морето заема 6-ото място с актив от 21 точки.

Ивайло Борисов/Lap.bg
28 снимки

Още в 8-ата минута Минчев стреля опасно, Бусато беше на ниво. ЦСКА отвърна с опасен удар на Пинто, но той не донесе опасност за вратата на Митрович в 24-ата минута на мача.

В 25-ата минута Патрик Андраде не успя да продължи двубоя и беше заменен принудително от Емил Янчев, което със сигурност наруши ритъма на игра на домакините от Варна. Две минути по-късно Отабор стреля силно от границата на наказателното поле, но Димов застана на пътя на топката.

Тиаго изпълни добре пряк свободен удар в 35-ата минута, но Митрович беше на ниво и улови кълбото. В добавеното време на първото полувреме Пинто с гръмотевичен удар нацели страничната греда на Черно море, но двата отбора се оттеглиха на почивка при 0:0.

През втората част и двата тима създадоха опасности пред двете врати. В 77-ата минута Минчев падна в наказателното поле, но съдията не отсъди дузпа. Минчев пропусна голова възможност в 82-ата минута на срещата.

В 88-ата минута Малинов откри резултата в полза на ЦСКА. Малко по-късно Иса пропусна златна възможност, но Бусато отрази удара от близка дистанция на нападателя на Морето.

Буквално малко преди края на двубоя Соу финализира усилията на съотборниците си и фиксира крайния резултат.

Черно море - ЦСКА 0:2
голмайстори: 0:1 Малинов (88), 0:2 Соу (90)

Съставите на двата тима:

Черно море: Митрович, Попов, Димов, Хантакиас, Панов, Кики, Андраде, Родриго, Панайотов, Минчев, Иса

ЦСКА: Бусато, Пинто, Евандро, Занев, Отабор, Мазику, Тиаго Родригес, Соу, Албентоса, Антов, Гълъбов

главен съдия: Николай Йорданов