Централният защитник на Локомотив Пловдив Стивън Езе е пред трансфер в ЦСКА. Нигерийският бранител отказа да поднови договора си с черно-белите, който изтича на 31 декември и по този начин от 1 януари може да премине със свободен трансфер в друг клуб, съобщава Блиц.

Вчера президентът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски категорично обяви, че Езе вече е затворена страница за него. „Този случай е приключил. Ако за някой не е, това си е за негова сметка, да си мисли каквото иска. За мен Стивън Езе вече е затворена страница. Далеч е от Роналдо. Езе няма място в отбора след 15-ти декември. Имаме достатъчно негови заместници. С Гонзо и Акрапович се разбрахме какво ни трябва”, заяви Крушарски.

Една от причините централният защитник да не желае да остане на „Лаута” е именно интересът на ЦСКА към него. Такъв към Езе има и от клубове в чужбина. Запитвания е имало от Шотландия и Франция.

Червените търсят силно централен защитник, след като стана ясно, че Николай Бодуров и Нуно Томаш ще напуснат „Армията”. Бившият капитан на ЦСКА си тръгва след скандал с ръководството, а за португалецът е преценено, че няма място в състава. За момента треньорът Милош Крушчич разполага в центъра на защитата с Раул Албентоса и Пламен Гълъбов, но в последните двубои като партньор на испанеца е предпочитан опитния Петър Занев, който носи и капитанската лента на тима. Докато Гълъбов играе отдясно на отбраната. Като централен защитник може да играе и младият талант Валентин Антов.

Ако преминаването на Езе в ЦСКА стане факт, то червените ще разполагат с най-високата централна двойка бранители в лицето на нигериеца и Албентоса, каквато носителят на Купата на България бе заформил при смърфовете с Давид Малембана.