Отборът на ЦСКА се е разбрал официално да вземе Юрген Матей, който напуска Спарта Ротердам в края на месец юни. Матей играе през цялата си кариера в Ротердам, като досега е носил екипите на Екселсиор и Спарта Ротердам, като именно последният тим е неговият актуален клуб.

27-годишният Матей може да оперира в центъра на отбраната, но също така има опит  като десен бек, а той ще премине на „Българска армия” като свободен агент, след като договорът му със Спарта изтича на 30-и юни 2020. В днешния ден защитникът е уведомил клуба си, че няма да продължава своя контракт със Спарта и ще заиграе в българския ЦСКА. Той си е взел довиждане също така със своите съотборници, предава журналистът Денис ван Берген в Twitter.

Oще през зимата пред родните за Матей медии той призна, че вижда своята кариера извън Нидерландия, отколкото да продължи да играе за Спарта Ротердам. 

Юрген Матей е на 27 години, висок е 1.91 метра. Юноша е на Спарта Ротердам, където стартира професионалната му кариера. След това преминава в Екселсиор, за който има изиграни 174 мача и вкарани 8 гола. През 2019 година за завръща в Спарта Ротердам. През изминалата кампания в нидерландския шампионат изиграва 26 срещи, в които се разписва на два пъти.