ЦСКА вече работи по формирането на своята лятна селекция, като „червените“ планират да привлекат поне петима нови футболисти преди началото на следващия сезон.

Очаква столичани да се подсилят с нов централен нападател, двама защитници, полузащитник и крило. Едно от новите попълнения със сигурност ще бъде българин, тъй като в ЦСКА искат да увеличат броя на родните играчи в състава си. През зимата „червените“ подписаха с Мартин Стойчев, който дойде от Септември София. Сред новите имена през лятото пък ще има и южноамериканец, а клубът също така има интерес към норвежец, след като през последните 20 месеца от скандинавската държава бяха привлечени Джонатан Линдсет, Тобиас Хайнц и Улаус Скаршем.

start-photo.bg
81 снимки

Броят на напускащите на футболисти обаче също няма да бъде малък, като най-малко 4-5 играчи ще напуснат „червените“. Сред тях е Лазар Туфегджич, който от доста време не е част от основния състав и се очаква през лятото да разтрогне договора си, след като до момента отказваше да го стори заради желанието си да получи сериозно обезщетение. Като свободен агент ще си тръгне Мено Кох, чийто договор изтича и няма да бъде подновен. Иван Турицов и Енес Махмутович, които също имат контракти само до лятото, също ще си тръгнат от „Българска армия“.

Почти сигурно обаче вратарят Густаво Бусато ще поднови изтичащия си договор с ЦСКА.