Лидерът в efbet Лига ЦСКА се похвали с цели 14 състезатели, които ще защитават цветовоте на националните си отбори в тази международна пауза.

Ето какво написаха от стадион "Българска армия":

Станислав Шопов и Християн Петров попаднаха в състава на националния селекционер на мъжкия представителен тим на България Младен Кръстаич за европейските квалификации срещу Черна гора и Унгария, които ще се играят съответно на 24 и 27 март.

Мартин Смоленски, Симеон Александров и Марк-Емилио Папазов получиха повиквателни от старши треньора на младежкия национален отбор до 21 години Александър Димитров за приятелския международен турнир Анталия Къп 2023, по време на който ще се изиграят два контролни мача срещу Словакия и Финландия. 

Националът на Армения Жираир Шагоян също ще пътува за родината си, за да вземе участие в двубоите срещу Турция и Кипър на 25 и 28 март.

Защитникът Енес Махмутович отново бе повикан за лагера на Люксембург за европейските квалификации срещу Словакия и Португалия, които ще се проведат на 23 и 26 март.

С добрите си игри през тази година хаитянският нападател на ЦСКА Дюкенс Назон съвсем заслужено спечели доверието на наставника на родината си  за двубоите от КОНКАКАФ Лига на нациите срещу Монсерат и Бермудските острови, които ще се играят на 26 и 29 март.

Алекс Божев, Росен Маринов, Лъчезар Иванов и Илиян Антонов получиха повиквателни за лагера на юношеския национален отбор до 18 години за две контролни срещи с връстниците им от Полския национален тим, които ще се играят на 24 и 27 март.

Васил Каймаканов и Тарек Жензарли са сред избраниците на селекционера на юношеския национален отбор на България до 16 години (родени през 2007 г.) Йордан Петков, който обяви група от 21 футболисти за участието в приятелския международен турнир под егидата на УЕФА. Надпреварата ще се проведе в курортния комплекс Албена и в нея участие ще вземат 4 отбора, като първият двубой на България U16 е днес (21 март) от 16:00 ч. срещу Косово. На 23 март от 16:00 ч. нашият тим ще се изправи срещу Северна Македония, а последният ни сблъсък е на 26 март от 11:00 ч. срещу състава на Гибралтар.

Да пожелаем успех на нашите момчета във всички мачове!", завършват от клуба.