Най-малко осем футболисти ще напуснат ЦСКА след края на сезона. На голяма част от отбора договорите изтичат и нищо чудно да са си намерили нови отбори, съобщава Труд. 

Сред най-сигурните напускащи са Мено Кох и Емануел Шакич. Нидерландецът така и не влезе във форма след тежката контузия през 2021 година, а е сред най-добре платените в ЦСКА. Австриецът пък бе доведен от бившия треньор Нестор Ел Маестро, а с нищо не впечатлява, за да заема мястото на някой българин. Много вероятно е да напуснат още Данило Асприля и Фернандо Каранга. Ще се мисли за бъдещето на Енес Махмутович и Иван Турицов, но не е изключено двамата защитници сами да пожелаят да не преподновят контрактите си.

Най-голямата цел на ЦСКА е да задържи вратаря Густаво Бусато.

Желанието на новите шефове е да има по-голям баланс в отбора. И затова трябва „да пипат с бели ръкавици“ при решаването за взимане и освобождаване на футболисти.

Каранга все пак влезе в групата на ЦСКА за гостуването срещу Лудогорец. В сряда бразилецът каза, че не може да играе заради болки. На следващия ден беше на друго мнение. Грип обаче остави Улаус Скаршем в София. Норвежецът вдигна 40 градуса и не успя да се оправи. Сънародникът му Джонатан Линдсет е наказан и също не е на линия.