ЦСКА бе ударен от серия от контузии в навечерието на дербито с Левски тази събота. По всичко личи, че наставникът на „червените“ Бруно Акрапович ще дебютира начело на тима в efbet Лига без солидна част от титулярите си.

Към днешна дата поне шестима от основните футболисти на ЦСКА са в лазарета. Това са Иван Турицов, който е с коронавирус, контузените Георги Йомов, Петър Занев и Амос Юга, а в дербито няма да играе и Валентин Антов, който също е болен. По официални данни бранителят е хванал вирус, но на този етап не е включен в листата на тези с СОVID-19.

От федерацията на Република Конго пък обявиха официално, че Брадли Мазику е дал положителна проба за коронавирус и е изолиран в хотела на отбора от треньора Кандидо Валдо.

Юга стана поредният футболист на столичани, който отиде на лечение при сръбската лечителка Мариана. Той пътува вчера по спешност до Белград, след като се прибра в България с контузия от лагера на националния отбор на ЦАР. Оказа се, че той ще е аут от терените в следващите 2 седмици.

Проблемите на ЦСКА не свършват дотук. Още няколко от тима, които са със статута на основни футболисти, ще бъдат до последно под въпрос.  Жеферсон пострада по време на мача с Ботев Ихтиман, когато бе заменен принудително. Със здравословни проблеми са още Густаво Бусато и Греъм Кери.

Така на Акрапович ще му се наложи да взима доста извънредни решения в окомплектоването на стартовата единайсеторка./Мач телеграф