Отборът на ЦСКА ще подкрепи благотворителна инициатива, предприета от фенове в Благоевград. В паузата за националните отбори „червените” ще играят контрола именно с втородивизионния клуб Пирин. Спарингът ще се проведе на стадион "Христо Ботев" в Благоевград на 12 октомври (събота) от 17.00 часа.

Преди самата контрола, част от играчите на ЦСКА ще посетят благотворителните двубои, които феновете организират. Целта е да се съберат средства за детското отделение на МБАЛ-Благоевград.

Ето и съобщението, поместено в официалния сайт на ЦСКА:

Гостуването на представителния ни тим в Благоевград през паузата в шампионата освен за контрола с Пирин, ще има за цел да подкрепи и една отлична инициатива на местния фенклуб. Момчетата от Youths Blagoevgrad организират благотворителен турнир по минифутбол между привърженици и приятели на ЦСКА. Благородната кауза е под надслов "За нашата Родина, за нашите деца!". Идеята е да се съберат средства за детското отделение на МБАЛ-Благоевград.

Преди проверката в събота някои от футболистите на червените лично ще посетят срещите от надпреварата и ще надъхат участниците. Мачът Пирин - ЦСКА ще започне в 17:00 часа, вместо в първоначално обявения 16:30, на стадион "Христо Ботев".

Във вторник тимът заминава на лагер в Банско, където "армейците" ще се подготвят до проверката в събота. След завръщането си в София ЦСКА ще продължи с тренировките на базата в Панчарево до предстоящия мач от първенството - срещу Локомотив в Пловдив на 20 октомври от 17:45 часа.