Славия приема ЦСКА в едно от емблематичните столични дербита от 19-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион „Александър Шаламанов“ стартира в 17:30 часа и ще може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка, който ще бъде ръководен от Станимир Тренчев.

Славия стабилизира представянето си след завръщането на треньора Златомир Загорчич. „Белите“ спечелиха последните си три двубоя в първенството, а в понеделник записаха и първа победа над Лудогорец в Разград. По този начин столичани се изкачиха до 11-ата позиция с 20 точки. Проблемът за Славия обаче идва от факта, че няма победа срещу ЦСКА за първенство от преди почти пет години – 02.12.2018-а година, когато печели с 1:0.

Загорчич няма да може да разчита на контузения Мартин Сораков и на Георги Търтов, който ще се завърне чак след зимната пауза. По-рано през седмицата се появиха информации, че „белите“ обмислят да си върнат юношата Димитър Буров от Монтана.

ЦСКА вече е едноличен лидер в класирането, а с победа в столичния квартал „Овча купел“ ще дръпнат с пет точки пред втория в подреждането Черно море. Играчите на Нестор Ел Маестро са в серия от четири поредни победи в първенството, като общо са записали десет успеха в последните си 12 срещи от efbet Лига. За последно т загубиха през  месец август от Лудогорец в Разград с 0:3. „Червените“ пък са и единственият тим с едноцифрен брой допуснати голове – 9.

В състава след наказание се завръща капитанът Амос Юга, докато Юрген Матай и Брадли Де Нойер остават дълготрайно контузени и най-вероятно ще се завърнат през пролетта.

По-рано през кампанията двата отбора направиха равенство от 1:1 на стадион „Българска армия“.

КЛАСИРАНЕ В efbet Лига / ПРОГРАМА / РЕЗУЛТАТИ


17:30 часа | СЛАВИЯ - ЦСКА

efbet Лига, 19-и кръг

Главен съдия: Станимир Тренчев, град София

Стадион: „Александър Шаламанов“, град София


Вероятни състави на двата отбора:

СЛАВИЯ (4-2-3-1): Светослав Вуцов – Ертан Томбак, Велко Йеленкович, Виктор Генев, Венцислав Керчев – Емил Мартинов, Ерол Дост – Денислав Александров, Галин Иванов, Тони Тасев – Емил Стоев

Старши треньор: Златомир Загорчич

ЦСКА (4-4-2): Густаво Бусато – Тибо Вион, Християн Петров, Браян Кордоба, Иван Турицов – Амос Юга, Тобиас Хайнц, Марселино Кареасо, Джонатан Линдсет – Матиас Фаетон, Майкъл Естрада

Старши треньор: Нестор Ел Маестро