Ръководството на столичния ЦСКА планира да направи лагер в Тетевен преди подновяването на шампионата. Там "червените" се очаква да се готвят в продължение на около две седмици. Това ще се случи, когато има яснота кога ще започнат отново мачовете. Най-ранната възможна дата за рестарт на шампионата е 5 юни.

С придобиването на властта в клуба от Гриша Ганчев "армейците" често посещават базата в Тетевен за по-дълги или по-кратки лагери. Предстоящият престой ще е основно за физическа подготовка на отбора. Най-вероятно ше се изиграят и поне 2 контроли.

Всичко това обаче зависи от решенията на здравните власти и БФС. Вече над три седмици тимовете у нас не водят занимания, като всеки играч тренира индивидуално у дома.

Единственият чужденец на "армейците", който се готви в родината си, е полузащитникът Тиаго Родригес. Останалите са в България. Рубен Пинто, Стефано Белтраме, Густаво Бусато, Евандро и Али Соу пък са пригодили гараж в затворен комплекс, в който да поддържат форма.

Очаква се колективните тренировки да започнат на 14 май, ако ден по-рано падне извънредното положение у нас, което бе въведено заради коронавируса.

Почти сигурно през лятото ЦСКА няма да има лагер в чужбина преди старта на следващия шампионат. В последните години "червените" се подготвяха в Австрия. Сега обаче заради по-късата пауза до сезон 2020/2021, а и трудностите с пътуванията, лагер в чужбина едва ли ще има. / „Тема Спорт“