Петият двубой от шестия кръг на efbet Лига противопоставя отборите ЦСКА и Арда Кърджали. Срещата е в неделя, 18 август, от 18:00 часа на стадион „Българска армия” и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие GONG.BG.

След равенството с Лудогорец ЦСКА се намира на временното 6-о място, преди да са се изиграли всички срещи от кръга, „армейците” имат 8 точки и ще търсят задължителни нови 3, за да не допускат разлика с шампионите, които имат 11. В същото време Арда, който тепърва трупа опит в елита, може да се похвали със завидни резултати. Тимът е на 7-а позиция и също е с 8 пункта след 2 победи, 2 равенства и 1 поражение.

След отпадането от Лига Европа през седмицата, ЦСКА ще направи всичко възможно да се реваншира на феновете си.

Рубен Пинто публикува в социалните мрежи "Никой не може да ме събори", по повод неговото отстраняване ат първия отбор на ЦСКА. Под въпрос за двубоя ще бъде Евандро, а "червените" ще се разделят с поне двама футболисти до края на месеца. Единият от тях, почти сигурно ще бъде Стойчо Атанасов, Пламен Гълъбов и Божидар Чорбаджийски. Плановете на ЦСКА за нов стадион са в застой, а "армейците" нямат загуба под ръководството на Люпко Петрович.

Част от титулярите на „червените” ще получат почивка срещу Арда, а шанс ще получат футболисти с по-малко игрови минути от началото на сезона. Със сигурност сред 11-те ще попаднат Греъм Кери и Диего Фабрини. Не е изключено Тони Уот също да започне от първата минута. Митко Митков също има шансове за титулярно място, след като остави добри впечатления с включването си от пейката срещу Зоря.

За Арда продължава да е контузен Венци Бенгюзов. Спас Делев и другите двама нови могат да попаднат в групата. Михаил Александров може да заиграе за тима от Кърджали, след като напусна руския Арсенал Тула. Арда допусна 5 гола срещу Локомотив Пловдив след като в първите си 4 мача бе инкасирал само 2 попадения.