Отборите на Ботев Пловдив и ЦСКА се изправят един срещу друг в 9-ия кръг на efbet Лига. Срещата е в събота, 14 септември, от 17:30 часа на "Футболен комплекс Ботев 1912". Двубоя ще можете да наблюдавате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и в развитие на GONG.BG.

Двубоят ще бъде изключително интересен от гледна точка на факта, че ЦСКА няма победа при последните си 4 визити в Коматево във всички състезания – 1 равенство и 3 загуби. За последно победи като гост „канарчетата” с 6:2 на 30 юли 2017 г.

Отражение върху среща можете да даде фактът, че през седмицата футболисти и хора от щаба минаха през детектора на лъжата, като от клуба дадоха ясно да се разбере, че това е част от плана за дългосрочни инвестиции. В групата за мача с "червените" попаднаха Тодор Неделев и Антонио Вутов, които пропуснаха дербито с Локомотив (Пловдив) заради контузии. Костадин Ничев се връща след наказание.

Желко Петрович определи група от 18 души: Георги Аргилашки, Янко Георгиев, Кристиан Димитров, Костадин Ничев, Димитър Пиргов, Филип Филипов, Еберт Кардосо, Лазар Марин, Родни Клустър, Лъчезар Балтанов, Филип ван Арнем, Тодор Неделев, Радослав Терзиев, Марко Перван, Станислав Шопов, Фернандо Виана, Александър Тонев, Антонио Вутов.

В другия лагер, този на ЦСКА вероятно проблемите ще са свързани най-вече с липсата на треньора Люпко Петрович на пейката. Наставникът е наказан и няма да бъде на скамейката след последния кръг и избухването му в мача срещу Левски.

Рубен Пинто е отново в състава, а Денис Давидов е в Русия по лични причини. Енрике Рафаел остава трайно контузен.

Любопитен факт е, че единствено Ботев Пд успя да вкара 3 гола, при това двукратно, във вратата на армейците в техните 47 мача през миналия сезон във всички състезания – в двата полуфинални сблъсъка за купата през април т.г., завършили 3:2 у дома и 3:3 в София.

През настоящия сезон защитата на ЦСКА не изглежда особено стабилна. До първата пауза в първенството през миналия сезон червените бяха допуснали едва 2 гола във вратата си за 7 кръга (5 сухи мрежи), в същия период сега инкасираха цели 11 попадения в 8 срещи (и 2 сухи мрежи).

В крайна сметка очакванията за предстоящия сблъсък не са никак малки, с оглед на желанието на Ботев Пд да заяви по-сериозни амбиции в шампионата, а на ЦСКА да продължи да преследва лидерите.