Ръководството на ЦСКА търси съперник за контрола, която ще се играе преди подновяването на сезона. "Армейците" искат да имат спаринг на 30 или 31 май. Сред вариантите за опоненти са Етър, Берое и Славия. Има малка вероятност ЦСКА да изкара кратък лагер в Тетевен и контролата чоже да се изиграе в подбалканския град. 
 
Първенството се рестартира на 5 юни, като дотогава отборите ще имат малко време за нормални тренировки. Ако мерките отново не бъдат затегнати, тимовете ще могат да се съберат в пълен състав едва на 27 май. От 20-и ще са позволени занимания в групи от по 11 играчи.
 
В момента в ЦСКА, а и всички други елитни отбори тренировките се водят в групи от по 4-5 футболисти. Заниманията са изцяло с физическа насоченост, а основната задача пред щаба е превенцията от контузии. Именно евентуалните травми заради дългото прекъсване в нормалните тренировки е основното притеснение в отборите.
 
Единственият под карантина е Тиаго Родригес завърнал се от Португалия. Халфът беше опериран там, но вече е напълно здрав и готов за максимални натоварвания.