Софийското дерби между Славия и ЦСКА безспорно е мачът на 28-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час от 18:45 часа и ще бъде предаван в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

Една от звездите на "белите" - Филип Кръстев вече е подписал с английския Манчестър Сити, това обяви преди няколко дни президентът на Славия Венцислав Стефанов. От друга страна Янис Карабельов се завръща в състава след наказание, докато пък Дарко Тасевски е започнал да тренира, но все още не е готов за игра. Капитанът на тима от "Овча Купел" - Галин Иванов е пред едно специално постижение. Той е пред мач №200 с екипа на Славия, като по този начин той ще стане едва четвъртият футболист на "белите" с подобно постижение. 

В тима на ЦСКА настроението е приповдигнато, след като "червените" се класираха за финала за Купата на България. През седмицата те победиха с 2:0 отбора на Ботев Пловдив. Това ще бъде първи финал за тима след спечелената Купа през 2016 година. Кристиян Малинов ще пропусне гостуването на Славия заради наказание, докато Томи Юрич е под карантина, след като се лекува от коронавирус. Евандро и Греъм Кери висят с картони и е доста вероятно да останат на резервната скамейка за началото на мача. 

През седмицата "червените" подписаха договори с шест момчета, които са минали през академията на клуба. Официално пък бе привлечен Юнис Санакаре. Смята се, че пък Марвин Джонсън е пред трансфер в тима.