ЦСКА започна подготовка за пролетния полусезон. "Червените"" се събраха за първа тренировка на клубната си база в Панчарево, като по традиция домакинът на отбора Добри Димов плисна кофа с вода за здраве и късмет през новата година.

lap.bg
31 снимки

Първа тренировка направи единственото ново попълнение на този етап Ахмед Ахмедов, който бе привлечен от Дунав. С отбора е и завърналият се защитник Божидар Чорбаджийски, който игра под наем в румънския ФКСБ през есента. За „червените” в заниманието участие взеха 28 човека, като нападателят Али Соу го нямаше сред играчите.

Футболистите ще преминат пълни медицински изследвания утре, а в сряда заминават за турския курорт Анталия, където ще премине първият етап от зимната подготовка, до 17 януари. В Турция ЦСКА ще изиграе една контролна среща.

Вторият етап от предсезонната подготовка ще се проведе в Марбея. Отборът ще бъде на испанска земя от 19 януари до 2 февруари и се предвижда да изиграе 4 контролни срещи там.

Последният етап от зимната подготовка ще се проведе в София, като седмица преди старта на пролетния полусезон ЦСКА ще представи официално отбора с приятелски мач на стадион "Българска армия".