ЦСКА победи косовския Гиляни с 1:0 в контрола на националния стадион „Васил Левски”. Единственото попадение в срещата бе дело на Тобиас Хайнц от дузпа. "Червените" бяха по-активният отбор на терена и имахе по-добрите и качествени възможности, като опитваха често изстрели от разстояние, а добро впечатление направиха и някои от българските състезатели на домакините. Гиляни също имаше няколко голови положения, но така и не успя да завърши.

ЦСКА завърши безпогрешно откъм резултати своято подготовка, като спечели всичките си сблъсъци и вече поглежда уверено към началото на новия сезон в efbet Лига.

start-photo.bg
42 снимки

Първият по-добър шанс бе на сметката на гостите от Косово, като футболист остана очи в очи с Иван Дюлгеров, но изстрелът на нападателя не бе точен и топката премина встрани от вратата на ЦСКА. Гостите организираха нова добра атака, като нападател на Гиляни навлезе с топка в наказателното поле и опита силен удар, ала кълбото профуча над напречната греда.

В 13-а минута Сейни Санянг получи чудесна топка в противниковото наказателно поле и отправи опасен удар, но стражът на гостите успя със сетни сили да избие в корнер. В 31-а минута ЦСКА имаше най-доброто положение дотук, като Джонатан Линдсет отне топката в опасна зона и веднага шутира, но стражът на Гиляни реагира много бързо и съумя да спаси. Само три минути по-късно отново Санянг демонстрира чудесна скорост и подаде великолепно на точката на дузпата, но завършващият изстрел ан Скаршем премина встрани от вратата.

В добавеното време Тобиас Хайнц също опита силен удар от вътрешността на наказателното поле, но поредно спасяване на вратаря на Гиляни успя да предотврати попадение от косовския отбор. 

В 52-а минута Тобиас Хайнц овладя около границата на наказателното поле и отправи топовен изстрел, като се получи страхотно изпълнение, но стражът на косоварския тим отново успя да излие. Само четири минути по-късно ЦСКА получи право да изпълни дузпа след поредно нарушение на гостите.

Със задачата се зае Тобиас Хайнц, който не трепна от бялата точка и прати вратаря в другия ъгъл, успявайки да открие резултата - 1:0 за ЦСКА. 

В 69-а минута появилият се като резерва Петко Панайотов видя празно пространство и не се поколеба да отправи истински снаряд от гранцата на наказателното поле, но вратарят на Гиляни блесна със страхотно спасяване с две ръце.

В 87-а минута Иван Тасев направи чудесен самостоятелен пробив и опита комбинация, а накрая топката се върна при футболиста на ЦСКА, който отправи силен удар, но опитът му премина над напречната греда.

Стартови състави:

ЦСКА25. Иван Дюлгеров, 3. Сейни Санянг, 4. Християн Петров, 5. Лумбард Делова, 15. Тибо Вион, 26. Марселино Кареасо, 10. Джонатан Линдсет (K), 14. Тобиас Хайнц, 7. Улаус Скаршем, 11. Матиас Фаетон, 16. Георги Чорбаджийски;

Резерви1. Густаво Бусато, 12. Марин Орлинов, 22. Асен Дончев, 2. Лъчезар Иванов, 13. Браян Кордоба, 19. Иван Турицов, 28 Юлиан Илиев, 30. Петко Панайотов, 18. Симеон Александров, 24. Марк-Емилио Папазов, 29. Иван Тасев, 91. Йоан Борносузов;

подкрепя българския спорт