ЦСКА записа тежко поражение с 0:4 от носителя на купата на Румъния - Сепси. Това бе последна проверка за "червените" на австрийска земя, които ще продължат подготовката си за новия сезон в родината ни. 

През първата част Сепси не остави никакъв шанс на ЦСКА. За по-малко от 10 минути румънците поведоха с 2:0 след голове на Козмин Матей и Бранислав Нинай. В края на първата част нов гол на Козмин Матей оформи класиката в полза на Сепси. 

След подновяването на играта "червените" заиграха по-добре, но не успяха да материализират натиска си. Така се стигна до 71-ата минута, когато Каталин Головца оформи крайния резултат. 


Румънците поведоха още в четвъртата минута. Димитър Евтимов излезе да пресече дълга топка, но кълбото пропадна на крака на Козмин Матей, който се ориентира бързо и с лекота изведе своя тим напред в резултата. 


Ситуацията се влоши още повече, след като в осмата минута авансът на Сепси бе удвоен чрез Бранислав Нинай, който се възползва от лошата подредба на "червените" бранители и наказа Евтимов. 


След 35 минути игра капитанът на "червените" - Иван Турицов, отправи центриране към Махмутович, който обаче се размина с топката и не последва нищо опасно за Роланд. 

В края на първата част Амос Юга допусна грешка при разиграването, което позволи на Сепси да организира скоростна контраатака, завършила с втори гол на Козмин Матей.


Пет минути след подновяването на играта влезлият след почивката Марк-Емилио Папазов отправи изстрел, но кълбото прелетя покрай вратата на противника.

Малко след това отново Марк-Емилио Папазов бе на точното място, за да засече центриране на Лазар Туфекджич, но отиграването му не затрудни стража на Сепси, а впоследствие и страничният съдия вдигна флага си за засада. 

Въпреки по-добрата игра на "червените", Сепси покачи до 4:0 след прекрасна атака, завършила с гол на Каталин Головца. 


До края на проверката двата състава не блеснаха с нови опасни ситуации и резултатът се запази непроменен. Така ЦСКА завърши лагера си в Австрия с три поражения и един успех. В сряда тимът се завръща в България. 


ЦСКА - Сепси   КР 0:4
0:1 Козмин Матей 4'
0:2 Бранислав Нинай 8'
0:3 Козмин Матей 43'
0:4 Каталин Головца 71'


СТАРТОВИ СЪСТАВИ: 

ЦСКА: 
25. Евтимов, 19. Турицов (к), 22. Махмутович, 6. Петров, 13. Минков, 21. Юга, 5. Варела, 7. Баи, 28. Морено, 30. Вилдсхут, 14. Кръстев 

Треньор: Саша Илич 

Сепси: 33. Роланд, 3. Митреа, 77. Аганович, 21. Барбуц, 9. Тудорие, 13. Матей, 88. Димитров, 6. Паун, 20. Димитреску, 82. Нинай, 8. Георге 

Треньор: Леонтин Грозаву