Иконата на италианския футбол и на Ювентус – Алесандро Дел Пиеро, си спомни за двубоя на „бианконерите” срещу ЦСКА за Купата на УЕФА през сезон 1994/95. Легендарният №10 на Ботуша празнува на 9-и ноември своя 45-и рожден ден, а това го накара да говори пред италианските медии, за да отбележи емблематични моменти в своята кариера.

„Има един гол в моята кариера, който няма да забравя до края на живота си. Беше сезон 1994/95, когато играехме срещу българския гранд ЦСКА за Купата на УЕФА. Загубихме с 2:3, но в крайна сметка резултатът бе анулиран, тъй като българите излязоха на терена с нередовен състезател. Помня, че им вкарах много красив гол. Получих дълго центриране и спрях топката във въздуха с дясната си пета, елиминирайки противника. Последва прехвърлящ удар над вратаря, за да вкарам втория гол – беше наистина уникално попадение”, призна ДелПо пред медиите.

Причината за анулирането на резултата през 1994-а година е, че картотеката на вкаралият два гола за ЦСКА – Петър Михтарски, е невалидна след пристигането му от Пирин през лятото. Така „армейците” регистрират служебна загуба с 0:3 от „старата госпожа”.