ЦСКА посреща шампиона Лудогорец в голямото дерби от 6-ия кръг на efbet Лига. Срещата е днес от 20:30 часа на стадион „Българска армия” в София. Завързаният сблъсък може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В Gong.bg пък ще проследим срещата минута по минута. В сайта също може да намерите всеки един гол, както всяка интересна ситуация от срещата.

„Червените” влизат в срещата с настроение, след като преди три дни отстраниха БАТЕ Борисов от Лига Европа и се класираха за третия предварителен кръг на надпреварата.

Домакините ще бъдат без крайния си бранител Иван Турицов, който продължава да лекува травма. Под въпрос за срещата остават Тиаго Родригес, който записа няколко минути срещу БАТЕ в четвъртък, както и Петър Занев и Ахмед Ахмедов, които пък бяха заразени с коронавирус.

След наказание в редиците на „червените” се завръща Юнус Санкаре.

През седмицата ЦСКА привлече нов футболист на невралгичния пост на десния бек в лицето на французина Тибо Вион, но той няма как да попадне в състава за днешната среща. Въпреки това обаче, от „Българска армия” следят още един футболист на тази позиция.

В лагера на Лудогорец най-големите проблеми са свързани с наставника Павел Върба, който през седмицата бе приет по спешност в болница. От клуба обявиха, че той ще остане на лечение поне седем дни, което означава, че в днешното дерби разградчани ще бъдат водени от Станислав Генчев.

Контузен продължава да бъде Вандерсон, докато вратарят Пламен Илиев е възстановен от травмата си. Под въпрос за срещата са цели трима играчи в лицето на Текпетей, Ренан и Каули.