Димитър Пенев присъства на фотоизложбата "Спортът в София през годините". Легендарният треньор говори и по темата за евентуално обединение между ЦСКА и ЦСКА 1948.

"Тези снимки са паметни, едната седмица слушаше с едното ухо, другата седмица и с двете", започна коментара си Пенев запитан за държанието на №8 по онова време в ЦСКА - Христо Стоичков. 

"Ако имаме състезатели да ги играем, софийски отбори са, до началото на първенството има време, тежко ще бъде за треньорите на двата отбора, нашите фенове ще ги преборят още от разстояние, 10-20 души от другото ЦСКА да присъстват, как ще карат мачовете другото ЦСКА, трудно ще бъде, на мен не ми прави пречатление, тежко ще е за феновете", добави той по повод евентуалното обединение между двата клуба. 

Георги Димитров/Gong.bg
69 снимки

"И двете ръководства трябва да премислят нещата. На закрит футбол изпълнителите нямат настроение за игра, поне 1000 души на мач, смятам, че трябва да има хора на мачовете, това е решение на футболния съюз, да не занимаваме спортния министър, Бойко, това трябва да си е решение на футболния съюз", добави той.

"Проблемът с емблемата е решен много отдавна, г-н Ганчев е заплатил необходимите средства.

"Не знам как е земетресението при тях", отговори Пенев на въпрос свързан с бъдещето на Левски.