Защитникът на ЦСКА Християн Петров говори след победата на неговия тим с 1:0 над Арда в двубой от ¼-финалите на турнира Sesame Купа на България. Младият бранител сподели какви са целите пред „червените“ до края на сезона и заяви, че отборът трябва да покаже, че е готов за предстоящите тежки мачове и битки.

„Мисля, че показахме нелошо лице, имахме доста положения. Имахме възможност да отбележим повече от един гол. Радваме се, че се поздравихме с успеха. Със сигурност трябваше да затворим мача, защото имахме положения. Едно недоглеждане може да ни коства отбелязване на гол в нашата врата, но сме радостни, че продължихме напред“, започна Петров пред DIEMA SPORT.

„Опитахме малко да променим нашия стил на игра, защото досега сме играли с типичен централен нападател, както миналия сезон с Назон, Естрада, а сега с Каранга. Леко променихме нашия стил и мисля, че се получи“.

„Радвам се, че на тези години се напаснах върху доста схеми. Мога да играя на няколко позиции“.

start-photo.bg
98 снимки

„Физически, лично аз се чувствам ОК. Трудно беше след тежката загуба от Черно море, но най-хубавото нещо във футбола е, че идва следващ мач и може да се поправиш, след като си сгрешил. Тъй като ние сме професионалисти, не трябва да приемаме толкова тежко загубите. Трябва да седим с главата високо горе, тъй като имаме доста мачове и да първенство. Никога не можеш да кажеш, че първенството е приключило. Концентрирани сме напълно върху следващите мачове“.

„Мога да кажа, че опитваме с всеки изминал мач да поправяме своите грешки. Не всеки път се случва, но гледаме да се поправяме и да ставаме по-добри след всеки изминал мач“.

„Винаги другите отбори играят на 100% срещу ЦСКА, така че очакваме труден двубои. Трябва да бъдем готови физически и психически, тъй като идва след няколко дни, да можем да излезем крайни победители и да си тръгнем от „Васил Левски“ с трите точки“.

„Според мен футболистите на ЦСКА точно в най-трудните моменти трябва да показват, че са готови за тези мачове и битки. Аз лично съм готов и се надявам моите колеги също да бъдат, защото сезонът е доста дълъг, има много мачове и нищо не се знае“.

„Юрген е страхотен футболисти и страхотен човек. Разбираме се много добре както на терена, така и извън него. Радвам се, че се върна в състава, тъй като ни помага изключително много на терена и извън него. Щастлив съм, че играем заедно“, завърши Християн Петров.