На специална церемония в Пресклуб „България“ защитникът на ЦСКА Асен Дончев бе награден за Играч №1 на третия кръг в efbet лига.

За първия си гол в елита при успеха на "червените" с 1:0 над Черно море Варна Дончев получи 6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори. Асен Дончев благодари за наградата, която е първа в кариерата. "Радвам се, че точно по този начин вкарах първия си гол за ЦСКА – веднага след влизането ми в игра и при първото докосване на топката. Много съм щастлив, че с моя гол ЦСКА спечели този важен мач", започна футболистът.

Дончев поясни, че е имал тежка контузия, която е лекувал близо 7 месеца, но вече се чувства по-силен. "Дебютът ми за ЦСКА бе срещу Монтана, в последните 20 минути Любо Пенев ме пусна и бях много щастлив", каза той.

Перспективният играч заяви, че с треньора на "червените" Саша Илич е провел разговор, на който му е обяснил, че предпочита да играе като крило, а не десен защитник. "Разбира се, че ще играя там, където ми каже треньорът. Казах на Саша Илич, че предпочитам да играя крило, защото като юноша най-добре се представях на този пост. Благодарен съм му, че ми дава шанс да се изявявам на този пост и се надявам да оправдая доверието му", добави младокът.

Дончев заяви, че двете убедителни победи над Македония Гьорче Петров и Берое дават повече самочувствие, а амбициите на отбора стават по-големи. "Надявам се това да бъде нашата година. Имаме чудесен треньор, чудесен треньорски щаб, много добри футболисти – всичко зависи от нас, за да се представим по най-добрия начин и да завършим на първо място", каза Дончев и добави: „Атмосфрета в отбора е чудесна, няма деление на българи и чужденци – всички сме едно цяло и се стараем да дадем най-доброто от себе си“.

Юношата на ЦСКА уточни, че в мача срещу Берое са му отменили гол, но е сигурен, че в следващите двубои също ще бележи голове, включително и в евротурнирите. "В никакъв случай няма да подценим следващия ни съперник. Те са корав съперник, очаквам да стане здрава битка, но ние сме по-добрия отбор и съм сигурен, че ще продължим в следващия кръг“, каза Дончев и потвърди, че Саша Илич се включва във всяка тренировка и показва отлични футболни умения.