Многоцветна дъга зарадва футболистите и треньорите на ЦСКА в Алания по време на днешната тренировка. Природният феномен бе приет като добра поличба от всички и с надежда, че дъждовните дни скоро ще преминат.

CSKA.BG
9 снимки

Именно заради силния дъжд сутринта заниманието беше адаптирано изцяло да протече във фитнеса.

Независимо от метеорологичните условия обаче първата седмица от зимната подготовка на ЦСКА премина по план и най-вече без контузии.

В началните дни имаше 2-3 играчи, с които се подхождаше по-внимателно заради предишните им травми, но от няколко дни цялата група тренира на пълни обороти.

Особено радващо е завръщането на защитника Мено Кох. Холандецът, който бе извън строя в продължение на 6 месеца заради операция, вече е напълно възстановен и с нетърпение очаква първите си игрови минути в контролите. Без здравословни оплаквания са халфовете Федерико Варела, Амос Юга и Брадли Мазику, които пропуснаха някои официални срещи на отбора през декември.

Голямо старание в заниманията влагат и юношите, подготвящи се с отбора - защитникът Росен Атанасов и халфът Георги Чорбаджийски. На стража Алекс Божев също не се спестява нищо от тежките натоварвания на вратарския отбор и той съвестно се учи от "батковците" Густаво Бусато и Димитър Евтимов.

Самият тренировъчен процес е доста интензивен и разнообразен. В сутрешните тренировки приоритет е подобряването на кондицията, а в следобедните занимания се усъвършенстват игрови и тактически елементи. Подготовката върви по план - интензивно, натоварващо и без контузии.