Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета не се притеснява за бъдещето на отбора въпреки тежката загуба на отбора от Нюрнберг с 0:5. Италианецът не отрече лошия резултат, но също така заяви, че не смята, че той трябва да бъде вземан като нещо, което да повлияе на остатъка от зимната подготовка.

“Аз не искам да се фокусирам върху тежката загуба, а я разглеждам като част от подготовката. Вярвам, че момчетата правят много качествена подготовка до този момент и този резултат не може да ни заблуди и обърка. Да, допуснахме много грешки, видяхме слабости в отборната игра, но нали точно затова сме в процес на подготовка. Признавам, че резултатът е тежък, но от него могат да се извадят много поуки. Анализирахме някои слабости, ще се опитаме да ги елиминираме. Честно казано, не се притеснявам от тази загуба, макар и въобще да не е приятна. Ние се готвим за дербито с Левски, а приятелските срещи са за изчистване на грешките”, сподели Джарета пред „Меридиан мач“.

Попитан дали на тежкото поражение може да се гледа като прдупреждение за треньора Милош Крушчич предвид раздялата с Нестор Ел Маестро заради слаби резултати в зимните контроли, той бе категоричен:

“Не, това изобщо не е същият случай. Преди година не съм бил в клуба, за да правя сравнения. Но сега не може да гледаме на нещата по този начин. Няма да правим революция, ако това ви интересува. Вероятно знаете, че Байерн Мюнхен също загуби от Нюрнберг с 5 гола. Не съм чул някой да говори за криза при „баварците“ или оставки. Нека запазим хландкръвие”, призова италианецът.

Джарета не изключи възможността в близките дни „червените“ да привлекат ново попълнение.

“Работим за привличането на нови футболисти. Това е труден и продължителен процес. Не мога да дам краен срок, тъй като зимният трансферен пазар е по-ограничен и не се намират толкова лесно добри футболисти. Предпочитаме да работим дискретно. Бъдете сигурни, че щом подпишем договор с нов футболист, това веднага ще бъде съобщено и ще се разбере от цялата общественост. Нека привържениците ни бъдат спокойни, защото те знаят, че се опитваме да правим най-доброто за отбора”, заяви още Кристиано Джарета.