Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета даде интервю в родината си, в което говори за ситуацията в България и подновяването на първенството в efbet Лига. Според Джарета, строгите противоепидемични мерки, липсата на публика и ограничените тренировки ще попречат сериозно на отброите да покажат най-доброто от своя арсенал. Той заяви, че „това няма да бъде футбол, а просто една игра”.

Очаква се родното първенство да бъде подновено на 5 юни. 

„На практика ще започнем подготовка за новия сезон с последните мачове от този. Ще имаме пауза от около една седмица и веднага започваме отново. Това е най-критичният момент за футболистите, защото има опасност от много контузии. След първите мачове в Германия мисля, че има около 15 мускулни травми. Индивидуалните тренировки не могат да бъдат сравнявани с груповите занимания. Стискаме палци, защото в тази ситуация ще имаме нужда и от много късмет”, коментира Джарета.

На въпрос дали има логика в забраната за прегръдки след вкаран гол в един контактен спорт, Джарета отговори: „Такива са мерките, но футболът е контактен спорт по начало. Такива мачове са пародия. Срещите изглеждат като приятелски мачове, няма публика, няма интензитет. Това не е футбол. В момента просто гледаме мачове, а не футбол. Футболът включва пълни стадиони, хора, които ядат сандвичи… Това е футболът, но в момента той не е такъв”.