Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета разказа за двудневното си посещение в Мадрид по-рано през тази седмица и коментира успеха над Славия с минималното 1:0. 

"Много съм доволен от видяното в последния мач, защото отборът ни даде всичко от себе си. Първото полувреме беше прилично, а второто - доста позитивно. Няма как да не сме доволни, предвид че имахме 5-6 чисти положения да решим мача. Това говори, че контролирахме срещата и че се подобряваме“, каза Джарета пред "Тема Спорт".

„Проблемът обаче е друг. Този двубой трябваше да завърши 5:0, като се има предвид колко положения създадохме. Накрая обаче се стигна дотам да треперим и за малко да допуснем гол и да завършим наравно. Бих казал, че единственият проблем на ЦСКА в този момент е реализирането на голове. Това го тренираме много усилено през всяка седмица. Набляга се на завършващата фаза. Но това е процес. Трябва да повтаряш толкова много упражненията, че да се превърне в навик", посочи той, след което бе запитан защо ЦСКА вкарва почти всичките си голове след почивката, а през първите полувремена не е убедителен."

"Нашата кондиция е толкова добра, че имаме силата да контролираме мачовете отначало докрай. По отношение на кондицията сме изключително щастливи. Но трябва да се подобрим пред гола. Както казах - това ни е проблемът. В крайна сметка треньорът Крушчич е начело на отбора от около месец, така че в момента сме в процес на развитие. Всеки ден виждам прогрес в играчите. Но освен в тренировките, трябва да има подобрение и в мачовете", допълни Джарета и коментира визитата си в Мадрид.

"Посещението там беше от огромна полза. Срещнах се лично с представителите на повече от 40 клуба от цял свят. Разговаряхме за наши и техни футболисти, за потенциални движения през следващия сезон... Целта ми беше да популяризирам ЦСКА не само в Европа, но по цял свят. Сред клубовете, с които имах контакт, бяха Стандард Лиеж, Андерлехт, Лече, Виляреал, Сарагоса, Локомотив Москва, мексиканският Атлас и аржентинските Естудиантес и Архентинос Хуниорс", каза още спортният директор.