Отборът на ЦСКА е отказал оферта за своя нападател Али Соу на стойност от 2 милиона евро.  Предложението е било от египетския Ал Ахли Кайро, това информира „Тема Спорт“. Преговорите между двата клуба обаче са пропаднали, защото „червените“  са искали двойно по-голяма сума. В крайна сметка до сделка така и не се стигна.

Преди известно време в египетски медии се беше появила информация, че клубовете са се разбрали за трансфер на стойност 4 милиона евро. Оказа се обаче, че това е била сумата, която са искали от „Българска армия“.

От близки хора до ЦСКА заявяват, че тимът отхвърлили финалната оферта на Ал Ахли, които не са били готови да дадат повече от 2 милиона. От друга страна, самият Али Соу не е имал желание да премине в Египет. Той призна при завръщането от лагера в Турция, че е получил предложение от Ал Ахли, но го е отказал.

По време на преговорите с гранда от Кайро “червените” съобщиха, че са постъпили три много добри оферти за Соу. “Армейците” обаче уточниха, че нямат желание да се разделят с нападателя си в този момент.