Ексцесиите на стадион „Българска армия“ около срещата между ЦСКА и Ботев Пловдив стигнаха до Западна Европа и по-точно Италия. „Тутоспорт“ обърна сериозно внимание на събитията, сполетяли двубоя между „червените“ и „жълто-черните“, като от изданието написаха „Черен четвъртък за българския футбол“.

Анормална расистка демонстрация се проведе на стадион "Българска армия" в София по време на ожесточения протест на феновете на ЦСКА срещу техните играчи и английския треньор Алън Пардю. Бушонът, който отприщи гнева на привърженици, разбира се, е спортните резултати: отборът спечели само веднъж в последните пет двубоя и ще завърши шампионата на второ място, виждайки празника на шампиона Лудогорец Разград“, започва материалът.

„Следователно, тези нула титли, накараха най-запалените фенове да влязат на стадиона и да счупят една от гредите. Но това не е всичко: феновете на ЦСКА демоснстрираха най-лошото от себе си, когато отборите пристигнаха за мача срещу Ботев Пловдив – те хвърляха банани и бутилки срещу автобуса на играчите в червено и бяло“, продължава торинският ежедневник.

„Искането на българските хулигани е много ясно: всички чужденци далеч от клуба и Пардю да остане начело. В отговор на проявата на феновете, цели четирима играчи отказаха да излязат на терена след расистките сплашвания: Юга, Мазику, Баи и Гарсес“, завършва „Тутоспорт“.