Бившият футболист на Левски и ЦСКА - Здравко Лазаров сподели пред „Мач Телеграф“ очакванията си за Вечното дерби. Той се надява да няма съдийски грешки, за които да се говори дълго след двубоя.
 
„В този мач няма как да се говори за фаворит, независимо от класирането. В това дерби няма значение моментната форма на двата отбора. И двата тима трябва да излязат и да дадат всичко от себе си. Според мен ще е равностойна срещата. Радващо е, че двата отбора са водени от млади и добри специалисти. Ще бъде тактическо надлъгване.
 
Този мач се печели с много агресия и много сърце. Този, който е по-агресивен и настоятелен, ще успее да си тръгне с трите точки. В последните години се вижда, че агресията е ключова в този двубой. Играчите трябва да излязат и да се раздадат на максимум. Атмосферата на стадион „Васил Левски“ ще бъде наелектризираща. И Левски, и ЦСКА допуснаха поражения в последната си среща. Сега трябва да излязат за победата, за да се реваншират на своите привърженици. Загубата на „червените“ от Септември е много изненадваща.
 
Колкото до поражението на „сините“ от Ботев Пловдив, може да се приеме далеч по-нормално. Левски трудно играе срещу „жълто-черните“, които са добър отбор и не е случайно, че се движат добре в първенството и класирането. Много по-неочаквано беше ЦСКА да загуби от Септември. Дано сега по време на паузата и двата отбора да са си взели поуките и да са тренирали добре. Дано стане един хубав мач и този, който е по-добър да победи. И да не говорим за съдийски грешки след края, а да видим много футболни достойнства.
 
Не мога да кажа дали е било правилно кръговете да се разменят. Щом са го направили, така е трябвало. Нямаше как да се играе мача на националния стадион, защото имаше концерти. От дълги години вече дербито между Левски и ЦСКА се провежда само на „Васил Левски“ и сега пак ще е така“, завърши Електричката. 

подкрепя българския спорт