Шампионът на България Лудогорец показа много солидна игра и нанесе тежък удар по амбициите на ЦСКА в битката за титлата на страната в мач помежду им. Разградският тим надделя с минималното 1:0 над столичния си опонент след гол на Бърнард Текпетей в четвъртата минута и до голяма степен капарира десетата си поредна шампионска титла. С днешното си представяне, особено през първото полувреме, "орлите" показаха, че са далеч по-стойностният отбор.

Играчите на Дамбраускас изпуснаха и половин дузина големи положения, като на два пъти бранители на „червените” спираха топката пред голлинията на опразнената врата от Густаво Бусато. Негативен пункт за ЦСКА и Бруно Акрапович е, че тимът не отправи нито един точен удар в хода на целия мач.

Така ЦСКА спря серията си от 11 поредни мача без поражение в efbet Лига и тимът отново изостава на шест точки зад съботния си съперник. Лудогорец вече е с 45 в своя актив, докато софиянци остават с 39 в спора им за най-ценния трофей в нашата страна. В идния кръг Лудогорец ще пътува до Стара Загора за визита на Берое, докато ЦСКА посреща Локомотив Пловдив на „Българска армия”.

В прикаченото видео може да видите най-интересните моменти от дербито и отзивите след него!