Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев посрещна с одобрение новината за подадената от президента на БФС Борислав Михайлов оставка. Благодетелят на „червените” изказа специални похвали на спортния министър Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов, които упражниха основния натиск върху дългогодишния ръководител на българския футбол.

Това се случи вследствие на расисткия скандал, белязала историческата загуба на България с 0:6 от Англия в европейските квалификации. По-късно днес пък служители на ГДБОП обискираха централата на БФС, а в резултат на акцията, проведена по подозрения за престъпления срещу спорта, бяха арестувани 5-има души, сред които и шефът на съдиите Йордан Сталев.

„Браво на държавата! Днес видяхме, в държавата има държавници”, заяви Ганчев за официалния сайт на ЦСКА, който публикува интервю на боса пред „Топ Спорт”, цитирано и от официалния клубен сайт. „Видяхме го в лицето на Бойко Борисов и министъра на спорта - Красен Кралев. Показаха нулева  толерантност към корумпираните изчадия. Това е бъдещето! Държавата трябва да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на цял свят, вече сме дори зад Джибути.”

„Фаворит за заместник на Михайлов? Нямам такъв, не е моя работа. Само да е човек, който иска да работи и да развива футбола ни, да не пречи, да е компетентен. Да не се напива до 11 часа. Батето, лека му пръст, беше единствен - можеше да пие по 24 часа в денонощието, но не го хващаше. Трябва да се налагат младите. Това ни беше голямата борба - на мен и Наско Сираков, от много години е така. Със зъби и нокти се борихме това да стане. Трябва да има ясен правилник във футбола ни”, добави Ганчев.