Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов изтъкна, че всички фенове на ЦСКА имат вина за събитията, които се случват при „червените”. Според директора, предстоящите мачове на ЦСКА 1948 с ЦСКА в efbet Лига ще са срещи на ценностите.

„Целите ни за следващия сезон са да надградим и да радваме хората. Ще се опитаме да привлечем едни от най-добрите български футболисти и едни от най-добрите млади играчи. Идеята ни е да направим една сплав от опитни и добри, а в следващия момент – млади и перспективни. На този етап ще направим всичко възможно да играем без чужденци. Надяваме се българският пазар да го позволи”.

„Не искам да се ангажирам с нищо конкретно за класиране. Търсим усърдно треньор, който да поеме отбора, провеждаме разговори. Нека първо окомплектоваме отбора. Преговаряме с български треньори, които са можещи хора”, каза Гьонов пред NOVA.

„Гледам странно за мача с ЦСКА. Ще бъде емоцианално и мач на ценностите, тъй като ще се борим да доказваме кой е ЦСКА пред публиката. Възможно е да има обединение и моделът трябва да е този, който изповядва ЦСКА 1948. Клубът да е на феновете, да имат право на глас. Това е моделът, който ще избегне в бъдеще да се случи това, което стана с ЦСКА през 2016-а година и това, което сега става в Левски”, допълни директорът.

„Феновете не трябва да издържат клуба, а да определят кой да ръководи клуба и да контролират ръководството. Колкото повече фенове има, така ще се генерират повече спонсори, рекламодатели, но реално фенът не може да издържа изцяло футболен клуб. И преди съм казвал – подал съм ръка на всички. Заповядвайте, елате, нека изберем ново ръководство, което да има представители на повече групи и да се получи силен ЦСКА, който да играе. Всеки има право на мнение и уважаваме мнението на другите. Каним ги да дойдат при нас. Ясно ми е, че за всички цесекари домът ни е „Българска армия”, но нека не бъдем фенове на стадиона, а на отбора”, акцентира той.

„Ще настоявам този мач да бъде възможно най-добре охранен, възможно най-добре да се подходи към футболисти на двата отбора, публика, ръководства. Това е важното. Оттук нататък мисля, че наредбите на БФС за „рисковите” мачове е да се играят на „Васил Левски”. Феновете на ЦСКА имат своето мнение, подкрепят отбора, зад който са застанали. Не биха искали да направят рязка промяна след промяната, която направиха през 2016-а година. Разбирам ги донякъде, но искам да им покажем, че те изхождат от грешна позиция. Не сме създадени да им пречим – не е така. Ние сме създадени от фенове на ЦСКА, заедно, които не искаха да последват примера, който направи господин Ганчев. Не искам да повтарям. Ние бяхме против и започнахме от най-ниското ниво. Сега е моментът, каним всеки, който иска, да дойде, да изгледа мач и да прецени. Никой няма да върнем, няма да обидим. Ако тарторите на Сектор „Г”, които в годините са показали колко много обичат ЦСКА, не искат да споделят нашето мнение, ние ще го уважим. По никакъв начин няма да ги третираме по по-различен начин”, допълни той.

„Не искам да коментирам определенията за нас. Видно е, че в очите на крайните фенове на ЦСКА София ние сме родени да им пречим. Искам да ги убедя, че не е така, а да им покажем, че нашият модел е правилният. ЦСКА трябва да е пример за всички в България. Това, че даден клуб е фалирал, взел лиценза, преименувал се е, това не трябва да се прави. Ние показахме с честна игра как се правят нещата. Докъде ще стигнем в елита? Само времето ще покаже. Може би се притеснявам от провокации, тъй като има напрежение, но най-откровено заявявам, че оттук нататък ще се опитвам да туширам напрежението. Сега не знам как точно, но ще говорим, ще работим с органите на реда и ще се стремим всеки фен, който дойде на наш мач, без значение домакин или гост, то ще държим хората да се чувстват комфортно. Надявам се ръководството на ЦСКА София е да подходи по същия начин. Грозно ще е хора, които доскоро са били заедно да бъдат третирани зле, подигравки, лишения, които не мисля, че заслужава нито един фен на ЦСКА”, говори още Добрин Гьонов.

„Много е неприятно това, което се случва. Навярно в Европа ще разберат и двата случая в отделен план. Навярно всички имаме вина за това, което стана с ЦСКА. Не мисля, че само в нас е вината, тъй като считам, че в ЦСКА София има голяма вина. Ръководството там може би виждам най-голямата, феновете също, но на този етап така вървят нещата”, заключи Гьонов пред NOVA.