Маурисио Гарсес е най-новото попълнение в редиците на ЦСКА, след като бразилският нападател парафира договор за наем от Бруске при „червените“. Медиите в страната на кафето пък побързаха да опвестят параметрите по сделката, която двата клуба са постигнали за Гарсес.

Отборът от Вале до Итахай ще продължи да притежава 40% от правата на футболиста, като останалите 60% са в Бруске. Договорът на Гарсес с тима от Санта Катарина изтича в края на 2026-а година, след като наскоро той го преподписа.

Според директора на Бруске Андре Резнини обаче тимът ще получи финансова компенсация от ЦСКА за наема на футболиста, а по време на престоя си на „Българска армия“ родният клуб ще плаща цялата заплата на Гарсес, която е по контракта му с бразилския клуб.

Ако в един момент ЦСКА прецени да откупи крилото, ще плати сума според това какъв е моментът. Ако "червените" откупят футболиста в средата на трансферния прозорец, ще платят за него 550 000 долара 480 476 евро). Ако това се случи през януари 2023 г., сумата ще е 600 000 долара (524 156 евро), а ако решението се вземе в края на наемния период, сумата е 650 000 долара (567 836 евро).

Посочените суми ще бъдат за 80% от правата върху футболиста, останалите 20 ще останат за Бруске в случай на продажбата на Гарсес от ЦСКА в друг клуб.

24-годишният Гарсес е родом от Кападиня в Мараняо. Той пристигна в Бруске през 2020а година под наем от юношеския му отбор, а през първия сезон вкара пет гола и подаде за други три в 21 мача. Следващата година бразилският клуб го закупи перманентно, а той се отблагодари за това с осем гола и две асистенции в 41 мача. По този начин Гарсес спомогна на клуба си да запази мястото си в Серия Б на бразилския шампионат.