Отборът на ЦСКА приключи зимния си подготвителен лагер в Турция със зрелищно равенство срещу казахстанския Шахтьор Караганда. Двубоят в Анталия завърши при 3:3, като крайният резултат бе оформен от завърналия се след дълго лечение на контузия Дауда Бамба минута преди края. Другите две попадения за „червените” бяха дело на Дюкенс Назон и Джонатан Линдсет. Амос Юга пък си реализира автогол в заключителните минути на мача. В 76

Равносметката от лагера на ЦСКА в Турция е една победа срещу Гурник Забже с 3:2, три равенства съответно срещу Шахтьор караганда (3:3), Астана (0:0) и Македония ГП (0:0) и две поражения от Санфрече Хирошима (0:1) и ЛАСК Линц (1:3). В България ЦСКА ще изиграе още една контрола срещу Пирин Благоевград на 5-и февруари на стадион „Българска армия”.

start-photo.bg
100 снимки

След няколко равностойни минути, първата реална голова възможност се разкри пред футболистите на Шахтьор Караганда. След центриране от корнер, футболист на казахстанците бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и стреля с глава, но Бусато акробатично спаси и предотврати сигурен гол.

В 13-ата минута Шахтьор имаше нова възможност да създаде нещо интересно пред вратата на Бусато. След центрирането от пряк свободен удар отляво на нападението на казахстанците, защитник в червено се озова на точното място и изчисти топката.

В следващите минути двата тима водиха битка предимно в центъра на терена, където преобладаваха единоборствата. Футболистите на Саша Илич трудно стигаха до противниковото наказателно поле, с изключение на два корнера пред казахстанската врата, които обаче не доведоха до точен удар.

Резултатът в мача бе откри след 37 минути игра, когато Максим Галкин се разписа с далечен шут в долния десен ъгъл на вратата на Бусато. След грешка в отбраната на „червените”, Жеферсон не успя да овладее подаване от страна на гарсес, Галкин отмъкна топката, напредна и с премерен удар от дъгата на наказателното поле не остави шансове на бразилския страж на българския тим.

Три минути преди почивката футболистите на Шахтьор стигнаха до свободен удар в близост до наказателното поле на ЦСКА, но ударът на Чогадзе не представляваше трудност за Бусато, който улови.

Втората част започна със страхотен шанс за Шахтьор. Казахстанският тим организира много добра атака, при която Татабаев излезе очи в очи с Бусато, но не успя да го преодолее. Бразилецът излезе напред и с плонж успя да избие топката от краката на футболиста с черен екип.  

В 57-ата минута дойде и най-чистото положение за „червените”. Дюкенс Назон бе изведен зад отбраната на Шахтьор в ляво по нападението на ЦСКА, навлезе в наказателното поле и стреля в далечния ъгъл на вратата. Стражът на казахстанците обаче показа класа и изби с една ръка.

Назон все пак успя да накаже своя противник няколко минути по-късно, когато българският тим получи правото да изпълни дузпа. Нападателят на „червените” бе безкомпромисен от бялата точка за 1:1.  

В 70-ата минута новото попълнение Тобиас Хайнц имаше добра възможност да открие головата си сметка за българския тим. Нападателят получи около точката на дузпата, реши да финтира защитник и стреля с левия крак, но вратарят спаси. Веднага след това Назон стреля, но топката спря в гредата. Нищо обаче не успя да помогне на вратаря на Шахтьор в 71-ата минута, когато Джонатан Линдсет бе изведен отляво и с удар по диагонала направи пълен обрат на резултата.

В 73-ата минута Тибо Вион получи втория си жълт картон, тъй като изпълни фал без позволението на съдията, и трябваше да напусне терена. На негово място се появи Дауда Бамба и "червените" останаха с 11 души. Десет минути преди края Муртазаев изравни резултата, а пет минути по-късно Амос Юга засече прострелно центриране в собствената си мрежа.

В последната минута на срещата Хайнце намери Бамба в наказателното, а той финтира защитник и прати топката в мрежата за крайното 3:3.

FT ЦСКА – ШАХТЬОР Караганда 3:3

0:1 Галкин 37', 1:1 Назон 62', 2:1 Линдсет 71', 2:2 Муртазаев 80', 2:3 Амос Юга (авт) 85'

ЦСКА: 1 Бусато, 6 Петров, 2 Матай, 21 Юга, 5 Де Нойер, 3 Жеферсон, 5 Вион, 14 Хайнц, 7 Линдсет, 27 Гарсес, 9 Назон

Шахтьор Караганда: 30 Шацкий, 67 Горизанов, 3 Толордава, 8 Букорац, 99 Алишаускас, 88 Каняс, 80 Туткишев, 48 Захаренко, 6 Чогадзе, 54 Галкин, 37 Флюк