Левски и ЦСКА завършиха 0:0 в дербито на 21-ия кръг на efbet Лига. В 75-ата минута Рейш получи втори жълт картон и остави Левски с десет души на терена., а след края на срещата и капитанът на ЦСКА Занев беше изгонен. След това равенство Левски е втори с 44 точки, а ЦСКА е с 40 на 4-ото място.

Двата тима започнаха без разузнаване, а Ейолфсон съумя да нанесе опасен удар в 5-ата минута след изпълнение на корнер, но не намери целта. ЦСКА отвърна с удар на Евандро, но топката беше отклонена от бранител на "сините" и излезе в корнер. След изпълнението Евандро и Райнов се сблъскаха, а играчът на Левски не съумя да продължи двубоя.


54 снимки

В 26-ата минута на срещата помощник-треньорът на ЦСКА Добри Митов беше изгонен на трибуните от съдията Кабаков.

В 27-ата минута Славчев и Миланов направиха двойно подаване, което завърши с удар на халфа на "сините", но той не намери целта.

В 32-ата минута на срещата Мазику центрира в наказателното поле на Левски, топката се удари в ръката на Живко Миланов, но съдията Кабаков не видя основания да отсъди дузпа за ЦСКА.

Минута по-късно Соу финтира добре Ейолфсон в наказателното поле на Левски, но бранителят се справи. В края на полувремето от чиста голова позиция Паулиньо от няколко метра не намери вратата на Бусато, след като се справи с опеката на бранителите на ЦСКА.

ЦСКА създаде куп неприятности пред вратата на Миятович в първите 5 минути след почивката. Първо Евандро нацели гредата в 47-ата минута. Малко по-късно новото попълнение на ЦСКА Белтраме стреля добре, но Миятович се справи отлично със ситуацията. В 50-ата минута удар на Соу не намери целта, след като бранител на "сините" застана на пътя на топката.

Левски остана с човек по-малко, след като Рейш получи втори жълт картон в 75-ата минута и остави съотборниците си с 10 души на терена. До края на двубоя двата тима опитаха да реализират попадения, но не се получи. След края на двубоя капитанът на ЦСКА Петър Занев беше изгонен от съдията Кабаков.

Занев аут след края на мача

Имаше ли дузпа за ЦСКА?


БГНЕС
10 снимки

Левски - ЦСКА 0:0

Eто и стартовите състави на двата отбора:

Левски: Миятович, Горанов, Ейолфсон, Паулиньо, Мазурек, Нашименто, Миланов, Рейш, Тиам, Райнов, Станислав Иванов

ЦСКА: Бусато, Пинто, Евандро, Занев, Малинов, Бикел, Мазику, Джеси, Белтраме, Антов, Али Соу

съдия: Георги Кабаков