Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев обяви твърдо, че не се е отказал от намерението си да строи нов стадион за клуба. Босът на „червените” също така заяви, че лично негова е отговорността за назначението на Милош Крушчич като старши треньор.

По-рано днес бизнесменът организира среща с феновете на отбора, а след нейния край на официалната страница на „червените” се появи пространно интервю на Ганчев пред „Топ Спорт”. В него той разкри своите намерения по отношение на планирания нов стадион.

„Ще има. Документално всичко е съгласувано. Още на следващия Министерски съвет ще бъде гласувно смесено дружество между ЦСКА и държавата. Предварителното проучване приключи на 15 септември, до 15 март ще стане проектирането. До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория. Когато хората идват на мачовете ни, да им бъде комфортно и приятно. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в новия стадион”, коментира босът.

„Аз поемам пълната отговорност за назначението на Крушчич. Той е с отбора от четири месеца и познава отлично футболистите и обстановката. Нов треньор сега нямаше как да вземем. Ще видим докъде ще го докараме. Призовавам феновете да не сменят треньора след всеки лош мач и загуба. Той е младо момче, кадърно. Мисля, че ще се справи”, допълни Ганчев.

"Няма да се откажа от ЦСКА! Няма причина да го направя. Обичам футбола, обичам си отбора. Имаме си цели с партньора ми Инджов и си ги гоним. Инвестирахме немалка сума, продължаваме да го правим. Дадохме достатъчно пари, нормални пари. Проектът ни е като от книгите - добра база, отлична школа, за чудо и приказ, нов и модерен стадион, красавец... Това е!"

"ЦСКА винаги е играл и ще играе ферплей. За другите аз не отговарям", добави Ганчев.