Собственикът на ЦСКА - Гриша Ганчев, атакува остро треньорите на "червените" през последните пет години. Ганчев пощади само Стамен Белчев и Нестор Ел Маестро. 

"Как да отговоря на това с треньорите. Съжалявам за смените на Стамен Белчев и на Нестор Ел Маестро. Направихме го, за да угодим на някой. Мисля, че повече няма да се случват тези работи. Когато си треньор на ЦСКА, работата ти е на терена с играчите и с твоя екип. Не разговори по телефона, срещи с привърженици и журналисти. Излиза, че проблемът винаги е в тези, които дават парите. Все ние сме боклуци. Дайте да видим тези треньори, които преминаха през ЦСКА къде са.

Животът е пред нас, аз си мисля, че ще уцеля с треньора. Съвременният треньор е преди всичко психолог. После трябва със знанията, които има, да спечели играчите. Много ме дразнят някои треньори, защото сядаме, говорим, минават 1-2 месеца, бият няколко мача и приказките са забравени. И той си знае еди кво си, що си. На някой са му дали кураж. Той обаче е служител, обяснена му е политиката.

Кой треньор след Стамен и Нестор произведе играч? Ние не сме Реал Мадрид и при нас обстановката е друга. Затова им се дават такива големи пари на треньорите – да произвеждат играчите. Изредихме всички големи табели на ЦСКА, оттук нататък не сме взели решение какво ще правим, но който и да е следващият треньор трябва да знае, че трябва да произвежда играчи.

Не можем да взимам играчи от Примера дивисион, Висшата лига, Лига 1 и Бундеслигата. А и в тази джунгла...кой иска да дойде? Видял съм много. Проблемът е, че не влизам в комбинации, но аз съм свикнал да ме бият цял живот, ще изнеса и това на гърба си, но няма как един треньор да ти казва: „Ти ми дай парите, аз ще се оправя“.

Аз и моят съдружник Инджов сме имали акъл да ги изкараме и да ги вложим в клуба, а някой, който е учил само събиране в училище...няма как да стане, поне докато аз съм в клуба. Кой от предните треньори може да каже, че не е съгласувано нищо с него, му предайте много поздрави от мен. Всеки бивш треньор е бил наясно с опциите. Отделен въпрос е, че не даваме на никой „да си натопи човката“, заяви Ганчев.

Антон Узунов
94 снимки

Той коментира и периода на Стойчо Младенов в ЦСКА.

„Стойчо Младенов е уникален треньор, но ние имахме договорка с него, когато мои много близки приятели настояха да го сложа. Аз го попитах най-малко 10 пъти: „Кажи ни за широчината на състава?“. През декември говорихме с него и искаше едно крило – ние взехме две. През септември той поиска Мухар, Лам, Калоян Кръстев. И тримата бяха взети на секундата. Март месец разбирам, че нямал широчина в състава. Окей, но трансферният прозорец е затворил, няма и откъде да ги вземем. Ние вече бяхме изтървали коня в реката, както се казва. Всичко беше свършило. Отчитам, че януари беше болен от COVID-19. Няколко дни беше в болницата, а не на терен. Аз такива бавни и мудни хора...не съм виждал.

Другата опорка е, че правели бойкот. Как на мен ще ми пречи треньор, който побеждава. Аз мразя да падам на футбол, на сантасе, на каквото се сетиш. Имаше обаче коренна разлика в отбора след втория лагер в Банско есента. Тази топка я спукаха от ритане. След подготовката зимата – контузия след контузия. И последно, никой не е гонил Стойчо Младенов. След мача със Славия си тръгна. Направих среща с него на „Армията“, но насила можем ли да го държим? А когато дойдоха дербитата...трябва да благодарим на Алън, че ги изведе. Трябваше човек с лиценз. Трябва да е ясно, че клубът е над всичко, над Гриша Ганчев, над който и да е...", обясни Ганчев.