Бившият футболист на фалиралия ЦСКА Илиас Кириакидис е поискал СГС да признае дълг на червените към него на стойност 310 000 лева, съобщава Спортал. Датата на предявената претенция е от 22 ноември 2019 г.
 
Кириакидис е изтъкнал като основание решение на Камарата по разрешаване на спорове към ФИФА от 23 юли 2015 г. С определение на Софийски градски съд от 26 август 2020 година доводите му не са приети, а мотивът е: “предявената неприета сума е недоказана по основание и размер”.
 
Илиас Кириакидис има 4 мача с екипа на ЦСКА през сезон 2012/2013, в които е бил на терена общо 45 минути. Той дойде на "Армията" от Локомотив Пд. 
 
Не е ясно дали гръцкият футболист има право да обжалва и ако “да”, дали ще го стори, но решението на СГС стопира засега голяма каша.
 
Ако претенцията му бе удовлетворена, то на Кириакидис му се полагат пари от 8-те милиона, които “Ред енимълс” плати за активите и емблемата на ЦСКА.
 
 
Разпределението на сумата обаче отдавна е направено. Споре юристи при положителна за гръцкия футболист развръзка част от въпросните 310 000 лева трябва да бъдат изплатени от държавен гаранционен фонд.
 
Съдът е излязъл с положително решение, но за друг кредитор на ЦСКА - “Камеко”. На 26 август 2020 г. СГС е одобрил допълнителен списък №9 на приети предявени вземания и въпросното дружество фигурира в него със сума от около 9600 лева.
 
За разлика от случая “Кириакидис”, този развой не е от съществено значение за процесите в ЦСКА, тъй като “Камеко” не попада в категорията на кредиторите, на които се полагат пари от разпределението на 8-те милиона.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.