Офанзивният халф на ЦСКА Денис Давидов продължава да е обект на интерес в своята ро­дина Русия. Наскоро той се е прибрал там заради смъртта на своя дядо, но се очаква да се върне в България през тази седмица.

Давидов беше включен в ста­тия на сайта sports.ru със загла­вие: "Топ 5 на талантите на Спартак, които останаха неразкрити". Класацията обхваща само последното десетилетие. А текстът конкретно за Дави­дов гласи:

"Името на Денис ве­роятно ще остане за дълго в ис­торията като нарицателно за млад футболист, който е имал обещаващо бъдеще в Спартак, но то не се е осъществило на практика. Върхът в кариерата на Давидов беше мач срещу Ди­намо Москва през 2015-а, кога­то даде гол и асистенция за ус­пеха на Спартак."

"Той обаче ня­ма много с какво друго да се гор­дее, освен с около 30-ина участия за първия отбор на Спар­так. Но оставяме вратата отворена - Давидов е само на 24 и все още има време да дока­же на всички, че притежава ка­чества", пишат от sports.ru.

В класацията освен Давидов са включени още Александър Козлов (26 г., сега в Арарат Ере­ван), Дмитрий Каюмов (27 г., сега в Авангард Курск), Павел Яковлев (28 г., сега във факел Воронеж) и Емин Махмудов (27 г., сега в Нефтчи Баку).