Бизнесменът Стойне Манолов е бил в основата за това ЦСКА да назначи Томислав Стипич като старши треньор на представителния тим. Манолов, който е бивш ръководител на „Българска армия“ и собственик на клуба Царско село, е препоръчал хърватския треньор на управата на „червените“, след като е следил неговата работа в латвийския отбор Ауда през 2022-а година.

През този период, Стойне често е посещавал Латвия, като именно в Ауда играеше нападателят Георги Минчев, който има дългогодишна връзка с дъщерята на Манолов.

След като не са успели да уредят други треньори като Сергей Якирович и Викторс Морозс, ръководството на ЦСКА окончателно се спряло на кандидатурата на Стипич, предложена от Манолов. В новата структура след промени в собствеността на клуба, Манолов продължава да има влияние, въпреки че не заема официална позиция.

Възможно е ЦСКА да подпише с Георги Минчев, който направи силна пролет в Кипър. Представители на клуба имаха среща с нападателя, на която са искали да разберат каква е ситуацията му в АЕЛ Лимасол. След това обаче нов контакт между двете страни не е последвал и на този етап изглежда малко вероятно бившият играч на Локомотив Пловдив да облече червената фланелка.