Капитанът на ЦСКА Юрген Матай сподели мнението си за равенствоно на "червените" в контролата с Шахтьор Караганда, както и даде оценка на лагера на отбора в Турция.

"Беше трудно, защото всички са много изморени. Последен мач от подготовката в Турция, играхме много срещи досега, тренирахме по 2-3 пъти на ден. Въпреки това, да допуснеш три гола, с уважението ми към днешния съперник, е твърде много.

От друга страна, свършихме това, което треньорът искаше да направим. Лагерът беше добър и постигнахме зададените цели, изиграхме и някои добри мачове. Миналата година имахме много добри и успешни двубои тук, но от първите срещи от рестарта на сезона, видяхте - загубихме всичко. Сега се надявам с тези лоши резултати, да постигнем добри такива, като започне сезонът.

Разбира се, че съм доволен от лагера. 24 часа, седем дни в седмицата сме тук заедно. Говорим много за футбол, за това, което треньорът иска от нас също. Имаме по две занимания на ден. В първите мачове се затруднявахме много в това, което ни учеше треньорът, но мисля, че след седмица работа започнахме да напредваме и в края на лагера свършихме много добра работа. Ясно е, че тепърва можем да се подобряваме много.

Миналата година имаше същия въпрос за титлата. Мисля, че сме в изгодна позиция. Направихме силен лагер, в който работихме много, но не записахме добри резултати. Всичко, което трябва да направим сега, е да останем спокойни.

Всеки играе на максимума на възможностите си срещу ЦСКА, но и ние сме готови на всичко за победата. Трябва да продължим да правим това, което се случва досега. Има много неща, които се говорят, много тълкувания, че феновете ще се върнат на стадиона. Езикът тук е различен и не разбирам голяма част от информациите. Надявам се просто феновете да се върнат на стадиона, защото се чувстваме добре, когато са там. Искаме да ги накараме да са горди от нас", сподели Матай.