Защитникът на ЦСКА Юрген Матай, който е един от капитаните на тима, говори пред DIEMA SPORT след равенството 3:3 с Шахтьор Караганда. Той призна, че в отбора има натрупана доста умора, но прогресът в играта е очевиден.
"Завършихме 3:3, което означава, че не сме се  справили в защита. Всички сме много изморени. Доволни сме от енергията, която вложихме в днешната контрола. В последните два-три мача се справяме по-добре, отколкото в началото. Мисля, че и занапред ще се подобряваме и се надяваме да стане така.
 
Вече играем с една и съща система от доста дълго време. Всеки ден вършим различна специфична работа и това не е лесно. Опитваме да подобряваме пресата. Ние сме заедно по 24 часа 7 дни в седмицата, което е добре за нас и ще даде резултат. Мисля, че вече се вижда подобрение в играта.
 
Тобиас Хайнц е много силен футболист. Носи нещо ново в отбора. Оттук насетне е неговото време да покаже защо е привлечен и да покаже своите качествата. Той се адаптира бързо тук и мисля, че ще става все по-силен.
 
ЦСКА трябва да бъде по-доминантен отбор във всеки един мач и това започва от защитата. В някои срещи много страдахме и трябваше да се борим много. В голям процент от тези двубои печелихме трите точки, но клуб като ЦСКА трябва да е по-доминантен. Трябва да се стремим към това, както и да се стараем да играем хубав футбол", заяви защитникът.