Играчът на ЦСКА Юрген Матей коментира слабото представяне на тима по време на подготовката на австрийска земя, както и завръщането си на терена. Нидерландецът записа 15 минути игра в последната контрола на "червените" в Австрия, която бе загубена с 0:4 от румънския Сепси

"Трудно е да си позитивен след подобен резултат. За мен денят е добър - успях да се върна в игра, нещата вървят така, както искахме относно възстановяването ми. Определено бе положителен ден, не бях играл 3 месеца. Затова съм щастлив. Имаме две седмици, в които да се подготвяме и трябв да работим още повече. Не можем да започнем сезона по този начин. Уверен съм, че ще се справим по-добре от днес", заяви Матей. 

"Не обичам да се оправдавам, че сме уморени. Можем да се учим от тази среща. Те определено играха по-добре, ние допуснахме прекалено много неточности, които ни струваха скъпо. Не ни е за първи път, трябва да се поучим от това. Трябва да вземем позитивите и да останем заедно. Имам увереност в тима и състава, не се паникьосвам." 

"Имаме достатъчно време. Миналата година изкарахме добра подготовка като резултати, а видяхте какво се случи. Предсезонната подготовка не показва много. По-добре да губим сега, отколкото в официалните мачове." 

"Вече виждате идеите на треньора, ще опитаме да сме перфектни или поне доста по-добри от сега. Харесва ми как работи той, така че в следващите седмици ще избистряме грешките." 

"Доволни сме, че новите са тук, определено вдигат нивото на отбора допълнително. Щастливи сме, ще видим кой още ще дойде. Уверен съм, че можем да направим добър сезон с тази група." 

"Ще имаме още един приятелски мач, ако треньорът прецени, бих искал да почна от първата минута. Пропуснах доста обаче, така че всичко зависи от наставника. Дори това малко време днес бе добре за мен. Бе важно да усетя отново тази тръпка, тъй като измина доста време от последния ми сблъсък", завърши Матей.