На днешния 29 юли 2023-а година Нестор Ел Маестро започва втория си престой начело на ЦСКА. Сърбинът, но с британски паспорт, заменя друг сърбин – Саша Илич. Легендата на Партизан бе освободен след незадоволителния старт на сезона и загубата от Сепси с 0:2 в Лига на конференциите.

Ел Маестро бе първият чуждестранен наставник на ЦСКА в ерата „Гриша Ганчев“. Той бе назначен на 7 юни 2018-а година - месец след 70-ата годишнина на клуба.

20 снимки

В първия си престой начело на „червените“ Ел Маестро бе освободен от поста 7 месеца, след като бе назначен. Под негово ръководство 31-кратните шампиони записаха за първенство 14 победи, 3 равенства и 3 загуби, дошли от Славия, Левски и Лудогорец. За Купата на страната не се стигна до изненади и „червените“ надвиха Монтана и Витоша Бистрица, преди на кормилото на тима да дойде Любослав Пенев.

ЦСКА изглеждаше най-впечатляващо при Ел Маестро в Лига Европа. Там „червените“ отпаднаха с две загуби от Копенхаген. Това се случи в третия квалификационен кръг при доста полемични обстоятелства, свързани със съдийските отсъждания и в двата мача. Преди датския първенец „червените“ бяха елиминирали Рига и Адмира Вакер, като успехът срещу австрийците дойде с общ резултат 6:1 в сблъсъците.

В прикаченото видео от „Преди кръга“ от февруари 2019-а година може да си припомните първия престой на Ел Маестро на „Българска армия“.